tiistai 12. syyskuuta 2017

Albertin kokkausvinkit osa 1: Perinteinen mansikkakakku

Perinteinen mansikkakakku on juhlapöydän klassikko. Voit valita kolmikerroksiseen mansikkakakkuun mansikka-rahkatäytteen tai mansikka-vaniljatäytteen.


12 annosta
  4 kananmunaa
  1,5 dl sokeria
  1 dl vehnäjauhoja
  1 dl perunajauhoja
  1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
  1 dl maitoa
  1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
  4 dl kuohukermaa
  2 rkl sokeria
  1 tl vaniljasokeria
  mansikoita
  sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Täyte, vaihtoehto 1: mansikka-rahkatäyte
  2 dl mansikoita soseutettuna
  2 dl kuohukermaa
  200 g (1 prk) rahkaa
  1 dl sokeria
  2 tl vaniljasokeria
Täyte, vaihtoehto 2: mansikka-vaniljatäyte
  2 dl maitoa
  2 rkl sokeria
  1 kananmuna
  2 tl perunajauhoja
  1 rkl vaniljasokeria
 2 dl mansikoita soseutettuna




_____________________________________________________________________________________














Ravintoaineet

AnnosResepti
Hiilihydraatteja 33 g 396 g
Proteiinia 6 g 75 g
Rasvaa 20 g 236 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ1 40216824
Energiaa kcal3354021

Reseptitiedot

RuokalajitJälkiruoat, Leivonnaiset
RuokatyypitMakeat leivonnaiset
Pääruoka-aineMarjat
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Testattu toimivaksi


Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi nuolijan avulla nostellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmista joko rahka- tai vaniljatäyte.
Mansikka-rahkatäyte: Soseuta kohmeiset tai tuoreet marjat haarukalla. Lisää mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri rahkan joukkoon. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto rahkaseokseen.
Mansikka-vaniljatäyte: Sekoita kattilassa maito, sokeri, kananmuna ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ota kattila pois levyltä. Jäähdytä kiisseli ja lisää vaniljasokeri. Soseuta kohmeiset tai tuoreet marjat haarukalla. Levitä kakun molempiin väleihin kerros vaniljakastiketta ja mansikkasosetta.
Kumoa kakkupohja jäähtyneenä. Leikkaa se kolmeen osaan veitsellä sahaavin liikkein. Kostuta pohjalevy ja levitä sille täytettä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy kevyesti ja painele kakun päälle.
Pane kevyt paino, esimerkiksi työlauta kakun päälle ja anna sen levähtää jääkaapissa muutama tunti.
Vaahdota kerma kakun päällystystä varten. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Päällystä kakun päällinen kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Koristele reunat pursottamalla kermavaahtoa alhaalta ylöspäin kakun reunoille vieri viereen, rauhallisin vedoin.


Lähde: https://www.yhteishyva.fi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti