tiistai 7. helmikuuta 2017
Eri maiden ystävänpäivä

Suomi

Kuvahaun tulos haulle suomen ystävänpäivä

Kansainvälisestä Valentinuksen päivästä eroten suomalainen ystävänpäivä on yleensä ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten juhlapäiväSuomessa ystävänpäivää on vietetty 1980-luvulta lähtien. Ystävänpäivä on ollut kalentereissa virallisesti vuodesta 1996, mutta se merkittiin vahingossa kalenteriin ilman virallista päätöstä jo 1990 ja 1991 vuosina. Siitä on tullut toiseksi suosituin korttipäivä joulun jälkeen. Ystävänpäivän tunnuksena tunnetaan läpi maailman punainen sydän. <3

USA

 Ystävänpäivänä ystäviä muistetaan postikorteilla ja muilla tervehdyksillä. Ystävänpäivä on saattanut saada alkunsa muinaisen Rooman Lupercalia-juhlasta, sitä vietettiin 15. helmikuuta. Juhlalla kunnioitettiin Junoa eli roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania eli luonnon jumalaa.Yhdysvaltoihin Valentinuksen perinne siirtyi 1800-luvun alkupuolella. Siellä siitä kasvoi suuri kansanjuhla kortteineen ja lahjoineen. Monissa Euroopan maissa päivän vietto oli samaan aikaan unohtunut. Yhdysvalloissa on esimerkiksi tytöillä sellaisia uskomuksia, että ensimmäinen mies, joka kävelee heitä vastaan ystävänpäivänä, on Valentine, eli se oikea. Lisäksi uskotaan, että ystävänpäivänä omenan halkaiseminen ja siementen laskeminen todistaa, kuinka monta lasta kyseinen tyttö saa. Yhdysvalloissa rusettiluistelu on ystävänpäivän merkki. Englanniksi ystävänpäivä on Valentine's Day.

Kuvahaun tulos haulle USA:n ystävänpäivä

Ruotsi

Kun Suomessa vietetään ystävänpäivää, ruotsissa vietetään "kaikkien sydänten päivää". Ruotsin ystävänpäivästä ei paljoakaan löydy tietoa, mutta sitä vietetään suurinpiirtein samalla tavalla kuin Suomessa. Ruotsiksi ystävänpäivä on hjärtans dag.

Kuvahaun tulos haulle ruotsissa ystävänpäivän vietto  Kuvahaun tulos haulle USA:n ystävänpäivä

Italia

Ystävänpäivä on lähtöisin Italiasta Lupercalia-juhlasta, sekä edellämainittujen jumalten kunniaksi, eli: Junon ja Panin. Ystävänpäivä on italiaksi San Valentino. 

Kuvahaun tulos haulle Italian ystävänpäivä  Kuvahaun tulos haulle Italian ystävänpäivä

Tekijät:

Aava Aula & Iitu Hämäläinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti