tiistai 15. toukokuuta 2018

                          Kuudesluokkalaiset Yrityskylään



YHTEISKUNTAOPPI
Koulussamme aloitetaan kuudennella luokalla aloitetaan yhteiskuntaoppi. Yhteiskuntaopin opiskelu huipentuu Yrityskylään. Yhteiskuntaopissa tutustutaan työelämään,sekä yhteiskuntaan ja sen toimintaan. Olemme tutustuneet mm. talouteen, julkisiin palveluihin ja yrityksiin, työ-elämään, miten töihin haetaan, palkkaan, veroihin ja moniin muihin tärkeisiin asioihin. Opiskelemme yrityskylä- vihkon avulla.








  Yrityskylä vihko



VALMISTAUTUMINEN YRITYSKYLÄÄN
Teimme 6a:luokalla työhakemukset, jossa saimme valita meille annetuista ammateista itselleen mieluiset. Piti muistaa perustella, miksi haluaisi kyseiseen ammattiin.
Kun palautimme hakemuksemme opettajalle, huomattiin, että samoihin ammatteihin oli niin paljon hakijoita, että jotkut työpaikat olivat jääneet ilman hakijoita.

Valitettavasti se tarkoittaa, että jotkut joutuvat pettymään, ja joku saattaa joutua ammattiin mihin ei välttämättä olisi halunnut. Uskon kuitenkin, että Yrityskylä on kiva paikka.






Työhakemus















YRITYSKYLÄ... MIKÄ SE ON?


Yrityskylä on suunnattu kuudes ja yhdeksäsluokkalaisille. Se on kuin pieni kaupunki: siellä on kauppoja, yrityksiä, julkisia palveluita jne. Työskentelet siellä työssä, mihin pääsit. Työstä saat palkkaa, jota voit käyttää esim. käymällä kaupassa. Yrityskylän sivvuilla (www.yrityskyla.fi) kerrotaan yrityskylän olevan "yhteiskunnan, talouden ja työelämän oppikokonaisuus."


FIILIKSET YRITYSKYLÄN JÄLKEEN
Itse olin Yrityskylässä HSY:n asiakasneuvoja. Työpäivääni kuului asiakkaiden auttamista, palavereita, kierrätyspelin opettamista, tutustumista uusiin asioihin ja yhteistyön tekemistä työkavereitteni, sekä asiakkaitteni kanssa. Ei unohdeta kuitenkaan vapaa-aikaa! Vapaa-ajalla sai käydä kaupassa, tai vaikka jäätelöllä, tavata kavereita ja tutkia paikkaa. Työtehtävien tekemiseen tottui päivän aikana, vaikka se alussa tuntuikin hieman sekavalta ja muutama tehtävä jäi tekemättä. Yrityskylä oli onnistunut ja mínulla oli kiva ammatti. Yrityskylässä oikeasti pääsi kokemaan millaista työnteko on!









tekijä: Olivia 6a
lähteet: oma tieto ja www.yrityskyla.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti