tiistai 25. huhtikuuta 2017


                             Oudot eläimet

Okapi on Keski-Afrikassa elävä nisäkäs. Se muistuttaa ulkonäöltään hieman seepraa raitojensa vuoksi. Okapion ainoa elävä kirahvin sukulainen. 


Piikkipiru on agamien heimoon kuuluva matelija, joka on nimetty sen piikikkään ulkonäkönsä mukaan. Piikkipirua tavataan Australian länsi- ja keskiosien kuumilla aavikoilla.
Iravadindelfiini on harvinainen delfiinilaji, joka elää Etelä-Aasian rannikoilla ja jokisuissa. Lajia tavataan niin harvoin, ettei sen lukumäärästä ole edes tarkkaa tietoa. Sitä pidetään kuitenkin varsin uhanalaisena. Iravadindelfiinin levinneisyysalue on laaja mutta pirstaleinen, ja patojen rakennus sekä pyydystys eläintarhoihin on lisännyt lajin katoamisen uhkaa.Glaucus atlanticus on trooppisissa valtamerissä elävä kotilolaji. Se on väriltään hopeansininen ja voi kasvaa 6 cm pitkäksi.Kenkänokka on suuri haikarankaltainen Balaenicipitidaeheimon ainoa nykyisin elävä lajiTämä runsaan 1 metrin mittaiseksi kasvava lintu on saanut nimensä erittäin suuresta nokastaan, joka muistuttaaa hieman puukenkää.Saiga eli saiga-antilooppi on onttosarvisiin kuuluva, Euraasian aroilla elävä sorkkaeläinlaji. Lajin kanta on romahtanut viime vuosikymmeninä metsästyksen vuoksi, joten se on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi
Tätä kaunista, mutta todella myrkyllistä käärmettä tavataan suurimmaksi osaksi sademetsissä. Niitä on myös lemmikkieläiminä, ja ne saattavat elää jopa kaksikymmentä vuotta.Papukaijakaloja tavataan trooppisilla koralliriutoilla AtlantillaIntian valtamerellä ja Tyynellämerellä. Tämä sininen papukaijakala on hieman harvinaisempi, ja sitä tavataan esimerkiksi Karibialla.


1 kommentti: